Sunday, 31 March 2013

I'M IN LOVE


awak .. thanks untuk baju ni .. terkjut jgk kan , ptg tu tetiba dpt pgglan dari awk , awk kate nk dtg umh sy . so sy dgn keadaan gbraaaaa sambut awk dekt pintu umh sy ;) rpenye awk dtg adlah utk hntr bju ni . hihi . even kte bukan coup , tp kite adlah shbt . shbt yg benar .. sy sedih bca surt y dhntr oleh awk skli dgn bju ni , mcm2 awk tls . awk ckp even apa tjd awk xkn tggl sy .. awk ryu ngn sy jgn tggl awk . yee awk . sy xkn tgl awk :) kn hrtu dh jnji . jgn rsau tw .. Allah yg atur sgla <3 iloveyoutillfor even . :*
sy memg dh xde ayt nk bg dekt awk .. mgkin sy boleh bdoaaa y trbaik utk kte . insyaAllah .

Wednesday, 20 March 2013

my life until now

alhmdulillah akhirnya . tahun 13' membtkn ak lebih bhgia :) . thanks sw sb still dgn ak . cntc ak . ak thu sbliknya phbgn antra kita msing2 mcm mne.. kn? ak sykur dgn Tuhan sb sudi mmnuhi khndak ak .. kite knl dh sthun lebih. spjg knl , kite xpnh gdh wlpn 1mnit . xpenah :) kite xpnh :) awk xpnh sakitkn hti sy . tp awk seorg y caring. awk pmaaf . awk sllu mnx mf dgn sy even awk xbslah .. kdg2 bila sy tersa y sy trlbih happpy dgn awk , ad jgk airmta y teman sy ... sy brsykr sgt .. sy hrp , phbgn kita smpai akhir hyt , jka diizinkn Tuhan . shbt ... sy hrp kta xkn trpsah :) this year , kta akn mnmpuhi SPM . sy hrp kta brjya . insyaAllah . trma ksih sb sllu teman sy . bila sy xtdur malm utkk siapkn Kje ksus , awk lah y sntiasa otp and teman sy ... trmaksh sb sllu igt . thanks sbb sntiasa call sy tiap hri , xkiremsa dari dlu smpai skrg. awk baik sgt . . . apapon cre , sy hrp kita bhgia. hrp awk bhgia even bukan dgn sy . thanks ats sglanya .. dari dulu hgga skrg <3 iloveyoumuch , minta mf if spjg kita knl,sy ad wt silap dgn awwk. minta maaf :D:  awk lh y sllu mncriakn hri2 sy, awklah y sllu mngubahkan mood sy . ~imissyoubadly.reallY ! (S)

Bukan niat aku untk mngecwakanmu

hi ? lama xlayan blog . *MALAS :') , tp mlm ni nk lyn sbb boring , lps ciap buat hw . hihi .
nk story ! *rajin*
tadi dalam pkul 11 malam , aku kluar pergi 7e kejap , kejap jeee . xlama pon . kluar g bli air je . then trus blik rumh . smsa dlm 7e , aku asyik memilih2 air dlm peti , then trserempak n trdgr suara lelaki mmnggil . *tul .. *tul .. .then ak hirau lg sbb , mls nk layn , ak fkir org tu pggl kwn die . sdg ak  pilih2 air , ak trsa boy tu mghmpiri aku . ak pndg muke dia . ak dgn keadaan yang sgt terkeejut  , ak trdiam sktiika . dia pandang muka aku dgn bgtu srius  , mata dia lgsg xberkedip ! huh ? dia hampiri aku . dia pggl lg .. ak dgr suara dia dlm keadaan y agk sedih . *tul .. dia pggl lg nmaku . then aku xtw nk buat ape . lastly tnpa bfkir , ak lemparkan kata2 kpdnya ''dok thu bende' (ttbe je ak trkeluar ayt ni), then , ak trs  jaln mngelak dia ,ak  prgi kauntr utk buat byran . time d kauntr , ad shbt dia tgur aku . ''eh , _ _ _ _ pggl tu'' tp ak hraukn jgk,aku trus kluar dri kdai . smsa ak dluar 7e,aku trpndg dia y msih brada dlm kdai tu lg mlalui crmin pintu kdai tu    .. aku trus strt mto then blik .. dlm pjlnn , ak fkir yg ak ni jahat dan xberadb.. ckp tnpa fkir . ak thu dia rsa kcwa dgn ap y aku katekan pdanya .ak thu dia terasa dgn kate2 ak .. ak kte gtu sbb ak xmau spe2 ggu aku wt msa skrg . . ak thu dia rindu aku .dan ak tw die nk mnx nomb utk cntc ngn ak lg... tp ak sombong. ego ak tggi . ak xkish die lebih crdik dri aku tp , ak ttp aku.xada sape y dpt ubahkn ak utk berbaik dgn spe2 :'( xd dlm fkirn , ak mmkirkn 's je :'( yaALLAH, knpelah . hmmm ... so moral of de story : sblm mngluarkn kate2 tu fkir dlu yea , - ak xmnysl dgn ap y ak buat dkt die td,if sbb tu mmbuatkn die xsuka ak. xpelahh . ~:)

Tuesday, 4 September 2012

BahagiakanLah hidupnya (:

YaAllah , sesungguhnya Aku hambamu yang lemah . Yang selalu menyakiti orang yang xpernh bersalah . YaAllah , aku bermohon kepadamu , Kau bahagiakanlah kehidupan org|org y aku syg .. YaAllah , kau bukakanlah mindaku ini agar aku dapat membuat keputusan yang engkau redhai dan memuaskan org dsekelilingiku. YaAllah , kau muliakanla hidupnya YaAllah . Ssungguhnya dia adalah sahabatku . dia mncintai ku , aku sglanya baginya tp  cintanya padaku tidak lebih drpd dia mncintaiMu . Engkau yg maha BESAR YaAllah , kau bahagiakanlah hidupnya andai bukan dgnKu . Kau berikanlah pilihan yang tepat dan terbaik untukku .. YaAllah , aku tidak mampu untuk bhgiakannya . Aku tidk layak bersmanya .. ssungguhnya aku telh menghukum org yg pertama kali berada di alam percintaan . Aku menyambut cinta pertmanya bersma kekecwaan yg mengiringinya . YaAllah , aku bermohon padamu kau berikanlah jalan yg terbaik untukku dan untuknya . 

Tuhan ... andai  aku prgi dlu . engkau jagakanlah org yg aku syg , smoga sntiasa berada di sisimu . dngr sini , xctually , sy syg awk . sbb awk prnh jd shbt sy . andai hrini dtakdirkn kita brpisah , ssungguhnya engkau pinta agr ku mlupakan mu . aku tidak perlu utk mngikuti kata|kata mu krna kita adlah sahabat . aku xmau trjd prkra y xdiingini . dulu shbt , skrg  kita nk putus n mlupkan sgla yg prnh bina (: bsr sgt prkra y ada dlm diriku untkmu ttp aku xnk org tahu .. kawan|kawan n whoever . skrg mmg siapa xthu sbb aku mmpu utk mengetahuinya seorg diri     . seandainya diriku kau bnci , aku hrap kau xprnh lupa akn diriku ..

terima kasih byk|byk slmni dh byk tlg sy and buat sy puas dgn sglanya . sy xckap y sy bnci awk (: sy xckap y kita nk pts (: sy xckp yg sy curang (; sy xcakappp smuanye ttp ini brlaku sbb awk sndri . yeee , mungkin itu byk rintangan y ada . sy fham prsaan awk . prnh sy fkir andai sy berada d tempt awk , YaAllah , besrnye dugaan ... ttpi . sy xmmpu untk mnruskan ....  sy hrp awk bhgia  . sumpah , sy xnk tgk awk mcm skrg :'( yg sllu mlyan prsaan sedih seorg diri . sy fhm prsaan awk tpi sy xthu why dgn diri sy .... maafkan sglanya . awk dh mmg baik n trllu byk sbr dgn sy . sy xjahat , mungkin ap y berlaku ad hikmahnya and sy hrap lepasni prkra tu xberulang lg  pd awk <3 
sy byk buat awk kcwa . Maafkan sy ...... mungkin Allah cttkn y terbaik lg untk kita insyaALLAH . jaga diri baik|baik tauu .  bila awk prgi dari sy ,, sy xpsti yg sy boleh jmpe someone else (: sbb skrg i'm just be myself .. sorry lah sbb sy fkirn awk sering trggu , nk bljr pn xmcm dulu dh . kan ?? sy xnk brdosa dgn awk dan sy hrp prkra ni dpt selsai . yg sllu xlupe , awk sllu berada dlm doa sy , sy sntiasa doa y trbaik utk awk ..
sorry Zamer , aku trpaaksa pergi dari hdupmu wlpn aku thu mu drta n kcwa hncur srbu hati sbb aku wt ke mu gtu .. aku tadok niat . aku thu , spjg kite bsme, aku xpnh jge ht mu , mu skmo xpts2 wk baik ngm aku , tp aku xnampak smuatu . ak mx maap . mgkn ad lagi girl y baik dpt buat mu bhgia . insyaALLAH . ak hrp mu xpnh sedih sbut nme aku lg . sbb xmbh mu kcwa . sorry dear ~(:

Friday, 3 August 2012

Happy 16th Birthdy Dear :)

Allah selamatkan kamu ... Allah selamatkan kamuu .
Allah selamatkan WMS , Allah selamatkan kamuuuu .
Happy Birthday to you .....♥ ♫ ♫ ♥ 
Sengil Chukka Hamnida ~ Sengil chukka Hamnidaaa
 Jugueso Ujueso Jeil Sarang Hamnidaaaaaa 

Happy 16th dear ! Sorry sempna birthdy awk sy xbg semngt lebih .:(.actually ,
dari dulu'2 lagi tau sy tggu tarikh birthdy awk tiba , siap sy tampal besr2 lagi trikh 3/8/12 dlam blik sy  sbb sy nk wish y trspcial buat awak n bila tibanya bfdy awk mcm skrg nie , sy xdpt nk buat smua tu  . sy btul2 xmmpu dgn keadaan kshtan mcm skrg . tpi , sy nk awk btul2  happy time bfdy ni dgn sy  tp plan sy daa betul2 xbrpa  na jadii :'(  sy wish lebey kurang j dkat awk and i feel you unlike  happy like de past day
time bfdy awk sy xsiht , 3hari brturut2 da sy xsiht dan sy hrapkn time bfdy awk Allah bg kekuatn utk sy  tp time tu sy makin xlarat nk bgun ....  tp sy bg jgk smgt utk awk happy ..
plan sy nk jd org trakhir y wish bfdy awk dan buat mcm2 time tu nk bg awk gmbra tp , wktu pkul 12mlm tu sy tdur , awk tw , sy tdur  seharian tw ! bngun x bngun wktu brbuka then smbung tdr balik hgga sahur tiba  ..lg plan ,  sy igt nk call awk nk nyyi tp suara pon xadaa ... mcm2 la dgaan bila bulan puasa nie then sy ngis je hri bdy awk sbb sy sdih , plan xjd dan sy hrp sorg pn xthu trmsuk awk except ALLAH y sllu ad utk sy ^___^ sy xdpt nk buat ap y sy rncang tpi insyaALLAH sy ad ssuatu utk awk nnti .. sy harp awk sukaaa ... sy mx mf if ad buat awk trsa dgn sy , yeee sy xsempurna tp sy cba jd y trbaik utk awk .... sy syg awk sgt2 dan sy rsa kita tahu smua ni ..

ucapan untuk awak :
semoga panjang umr murh rzki & hdup dbrkti dunia akhirt .
hope happy sokmo even bukn dgn zatul .
zatul akn sntiasa doakn kbhgiaan utk awk smga apa y awk impikan mnjd knytaan insyaALLAH
xlupa , awk sllu ada dlm doa sy (: sy hrp sgla kata2 yg prnh kitaa buat  bsma xmnjd sia2 utk kita ..
sanngggatt sayang awak.
i'd never let you goo ~ *ayat awak :)   
mmmmuuah !
raya nnti datang umah

 

Sunday, 22 July 2012

Sweet 16

July 2012 , 22
Chinta XLagi Bermakna

today,my birthday and i feel was most meaningful to me..
First thing, smlm tepat jam 00:00 pm , aku tertunggu2 text dr teman'2 utk wish my bfdy :* and ap yg aku hrapkan , mmbuatkan aku trtggu-2 adlah someone tu untk wish prtma skli .. Mhhmm , someone ? yeah ~ ak hrpkan org yg aku cintai mnjd org prtma tetp smua tu sia'2 sahaja aku tggu ... even smlm text smpai lewt pagi dgn dia tp prktaan ' HAPPY BIRTHDAY ' yg ak tggu2 dr dia tidak timbul lg .. ap yg d text smpai lwt pgi dgn dia adlah bualan smta-2 . ttp dia tetp xwish jgk untk aku :( wlpn text smlm dia buat ak ktwa ttpi ak ttp mngis sbb fkiran ku bermain seolah2 dia mlupkn akan tarikh aku :( whai sang pencinta ... shgga skrg ak tggu . mana kau ??? smlm text berlambak-2 masuk other wish bfdy dkt aku ttpi skping pn tiada bfdy dr kau (: kite text je panjang-2 brbual2 psal lain tp .. xpee . zatul ttp happy dgn awk auu ..

*stalk* * open ur wall * *scroll down*
Few minutes later...
*STOP STALKING*
You know why I can't continue my read? Because I just know that I had hurt someone..
Okay aku taknak cerita panjang it is too personal. ak xnk org rmpas dia dr aku ..
Then after handfone .. *open luppy * Hah facebook! Tempat paling bising.
Why bising? Sebab everything I meet .
Ada orang tengah sedih, ada yang tengah happy, ada yang tengah marah.ada yang baru single and else ah. Kadang-2 strangers pun dah jadi macam kawan dah. Apa yang aku cakap, orang cakap, diorang like. Suka lah! Yang paling best bila time birthday kita like now. Semua orang tau. Semua wish. Memang kecoh! terharu dapat .
And talk about birthday, today , in July lah, yes 22rd is my birthday, Memang syiok ramai wish. but......prkra yg sama lg ...prktaan Birthdy dr kau :(
But... Orang yang aku paling aku tunggu untuk wish birthday aku tak muncul muncul..

And dia pn ada on9 tp . lalalalalala , I jealous! Sumpah.
Tapi takpe. He's not everything for me now [:)] tp dia adlah org trpnting sprtimna yg dia ucap tiap-2 hariiiiii ....
What the hell are you nonsense about hah? Forgot my age?

back to topic else ,
smlm tepat je jam 00:00 , someone prtma adlah
My be ♥ cousin Nurul Nasuha , Nisah Cool Sokmo , Anis Neney , Erin , Ezzatul , Zamer , Nisha , Syikin , Jacob , Firdaus , Ahsan (:
org paling ak xsangka adlah K.A.R a.k.a AHCONG ♥ ♫ ♥ ♫ ♥ suddenly got a call from ahcong , he singing for me non-stop until I Off my phone ♫ ♥
♫ ♥ ♫ ♥
And ..... Of course xlupa juga buat sis-in-law 'Sue Uya' sbb sudi poskan hadiah untk hari lahir sy dri jauh !!! aum ! xsngka lah ad jgk org jauh ingtkn bfdy sya ........ shri sblm my bfdy gift tu dah smpai depan umh !!
do not forget ~ my beloved brother 'penyu rempit' pun bg gift dkt sy 2hari sblm bfdy tite !! argggh ! terhrunyaaaa . bkn skdr hdiah biasa ~ :( aku trhru .. nnt ku upld gmbr hdiah tu aww !!!

iyyyuckk !!! next story ,
hah ! lupeee !!! Jujur, aku xmenyesal sebab tggu kata-2 birthdy dr dia sbb ap yg dia buat adlah ,  jd org terakhir wish bfdy ak , sumpah ! mlm last bfdy tu aku igt dia dh xnak wish .. akhir nyee ak happy **** . so dia dah jd org TERAKHIR and wish my bfdy :* aku terharuuuuuuuuuuuuuuuu ... :(


Ok stop. Aku taknak buat silap lagi. Better aku diam.
Tahun ni aku banyak buat silap.
Silap sayang orang, silap pilih kawan, everything. But I respect myself, at least aku tak pernah nak salahkan orang lain. Depend on thing lah. tapi ........ aku xpernh menyesl kenal dgn Wssssss !!! dia trllu baik dan ak xmmpu nk bls smua tuuuu :'( K.Thats all.
text form _ _ _ _ ~ jangan pernh brhnti syg n rndu sy ...:'( thankss !!

Saturday, 21 July 2012

Happy Birthdy to me -,-

alhamdulillah aku bersykur kpda ALLAH krna msih mnghdupkn aku lg shgga harini 22/07/2012  .
tepat jam 00:00 genap umrku 16T brsmaan hari yg ke-2 puasa . bgtu cept msa ini brlalu . hari lhirku xseindah tahun y lepas-2 . sumpah aku rndu zman kcil-2 dulu .. time bdy alwys clbrt but now ?
:( itsokay . xkisah lhaaa .
skrg bulan puasa + bfdy aku . rsa sunyi sepi je . yelaa . smua sibling lain tggal jauh2 . time berbuka pn xsmeriah yg lepas-2 . seriously . aku xsehappy y dlu tp aku syukur ak punya kluarga bhgia <3
Thanks ALLAH .
hari lhirku mmbuatkan aku smkin brtmbah matang . now aku nk brubh lbih kearah baik + lg di bulan y ckup mulia ni .. tahu x , awl awl ak dah dpt gift dri sis-in-law ,sush2 je km pos dgn pos lajuuu and  thanks jgk utk abg ksygn aku :) mrka bg hdiah gempak sgt-2 . aku ckup hppy dan trlalu happy !! alhmdulillah rzki . 
ok berblik pda topic laen -,-
jam smkin hmpir tepat 00:00 PM (22/7/2012)
hopefully !!
orang yang pling istmwa , yg pling indah , pling ak syg ..
wish pling pling terawl skli :( ak hrap sgt . even tade hdiah tp skdr ucpn dh ckup ak bhgia . terharu ...
okay . now ak nk tggu msg , text , post d wall fb siapa yg wish dkt aku :)
love korunkk . papai . gotta to go .. xsolat lg nieeey :( 
kuat sgt main tpung xd .. eiiiiiiiiiiiu muuuuah !! nnti zatul upld gmbr gift2 y zatul dpt auu !!